top of page
Ki a szerelmes?

KI A SZERELMES?

Legtöbbünknek nem kell sokat gondolkodni ezen a kérdésen. Tudjuk! Az egész életünk és gondolkodásunk valamilyen formában a szerelemre összpontosult – hogy szerelembe essünk, hogy belénk szeressenek és hogy szerelmesek maradjunk. A szerelemért éltünk és szerettünk, hogy éljünk. Egyszerűen: szerelmes az a férfi vagy nő, akinek az életét a szerelem irányítja. Egy folyamatos és előrehaladó betegség markában vagyunk, aminek a vége mindig ugyanaz: szomorúság, csalódás és szenvedés.
Mi az anonim szerelmesek programja

MI AZ ANONIM SZERELMESEK PROGRAMJA?

Az Anonim Szerelmesek olyan férfiak és nők non-profit közössége, akik számára a szerelem jelentős problémává vált. Felépülő szerelmesek vagyunk, akik rendszeresen találkozunk, hogy segítsünk egymásnak. Ez a szerelemtől való teljes tartózkodás programja.

 

Csak egy feltétele van a tagságnak: a szerelem abbahagyásának vágya. Nem a szex, nem a barátság, nem a párkapcsolat és legfőképp nem a család ellen vagyunk, ellenkezőleg, beláttuk, hogy a fentiek kiteljesedésének a szerelem nem alapja, hanem gátja. Szolidárisak vagyunk a szex- vagy társfüggőkkel, de ebben a csoportban a problémát a gyökerénél szeretnénk megragadni, hiszen tudjuk: minden szerelmes társ- és szexfüggő, de nem minden társ- és szexfüggő szerelmes.

Az Anonim Szerelmesek-tagság nem jár kötelezettségekkel. Nem állunk kapcsolatban más szervezetekkel, nincs belépési díjunk vagy tagdíjunk, nem kell fogadalmakat és ígéreteket tennünk senkinek. Nem állunk összeköttetésben semmilyen politikai, vallási vagy jogvégrehajtó csoporttal és soha nem állunk megfigyelés alatt. Bárki csatlakozhat hozzánk, korra, fajra, szexuális irányultságra, hitre, vallásra vagy annak hiányára való tekintet nélkül.


Nem érdekel minket, hogy kibe vagy mennyi ideig voltál szerelmes, mit tettél a múltban, milyen gazdag vagy milyen szegény vagy, csak az, hogy mit akarsz kezdeni a problémáddal, és mi hogyan tudunk segíteni.  A csoportok tapasztalata az, hogy akik rendszeresen járnak gyűléseinkre, többé nem lesznek szerelmesek, szexuális életük, barátságaik, párkapcsolatuk és családjuk végre kiteljesedhet.

Mirtvagyunk itt
image.png

MIÉRT VAGYUNK ITT?

Mielőtt az Anonim Szerelmesek közösségébe jöttünk, nem boldogultunk saját életünkkel. Nem tudtuk úgy élni és élvezni az életet, ahogyan más emberek. Valami más kellett, és azt hittük, hogy ezt a szerelemben találjuk meg.

 

A szerelmet szexuális életünk, barátaink, családunk, feleségünk, férjünk, és gyermekeink jóléte elé helyeztük. Minden árat megadtunk a szerelemért. Sok embernek ártottunk, de leginkább önmagunkat bántottuk. Legtöbben rájöttünk, hogy szerelmünkkel lassú öngyilkosságot követünk el, azonban a szerelem az élet olyan alattomos ellensége, hogy elvesztettük erőnket, hogy akármit is tegyünk ellene. Miután rátaláltunk az Anonim Szerelmesekre, rájöttünk, hogy beteg emberek vagyunk. 

separator-bottom.png

MI AZ ANONIM SZERELMESEK HÉT HAGYOMÁNYA

Amink van, csak úgy tudjuk megtartani, ha vigyázunk rá, és mint ahogy az egyén szabadsága a Hét  Lépésből adódik, úgy ered a csoport szabadsága a Hagyományainkból.

1

Közös jólétünknek kell elsőnek lennie, a szerelemtől való megszabadulás az Anonim Szerelmesek egységétől függ.

2

Csak egy feltétele van a tagságnak:
a szerelem abbahagyásának vágya.

3

Minden csoportnak egyetlen elsődleges célja van, elvinni az üzenetet a még szenvedő szerelmeseknek.

4

Minden Anonim Szerelmesek csoport legyen teljesen önellátó, utasítsa vissza a külső hozzájárulásokat.

5

Az Anonim Szerelmeseknek nincs véleménye rajta kívülálló ügyekben; ezért az Anonim Szerelmesek név sohase vonódjon nyilvános vitába.

6

Kapcsolattartásunk a nyilvánossággal inkább a vonzáson, mint a propagandán alapul. Mindig meg kell őriznünk személyes névtelenségünket a sajtóban, rádióban, és filmekben.

7

A névtelenség minden hagyományunk spirituális alapja, mindig emlékeztetve minket arra, hogy az elveket helyezzük a személyiségek elé.

Hét lépés

HOGYAN MŰKÖDIK?

1

Beismertük, hogy tehetetlenek voltunk a szerelemmel szemben, és életünk irányíthatatlanná vált.

2

Mélyreható és félelemmentes erkölcsi leltárt készítettünk magunkról.

3

Beismertük magunknak és egy másik embernek hibáink pontos természetét.

4

Teljesen készen álltunk arra, hogy megszabaduljunk jellemhibáinktól.

5

Listát készítettünk mindazokról a személyekről, akiknek ártottunk, és hajlandóvá váltunk mindnyájuknak jóvátételt nyújtani.

6

Közvetlen jóvátételt nyújtottunk ezeknek az embereknek, ahol csak lehetett, kivéve, ha ez őket, vagy másokat sértett volna.

7

E lépések eredményeként lelki ébredést tapasztaltunk, próbáltuk ezt az üzenetet más szerelmeseknek elvinni, és ezeket az elveket minden megnyilvánulásunkban gyakorolni.

IMA

EBBEN AZ ÓRÁBAN

felépülésemre gondolok, arra, hogy szerelem nélkül élem és élvezem az életet.

EBBEN AZ ÓRÁBAN

hiszek valakiben az Anonim Szerelmesek csoportból, aki hisz bennem és segíteni akar nekem a felépülésemben.

EBBEN AZ ÓRÁBAN

lesz egy programom, amit legjobb képességeim szerint próbálok követni.

EBBEN AZ ÓRÁBAN

az Anonim Szerelmeseken keresztül megpróbálom életemet pozitívabban látni.

EBBEN AZ ÓRÁBAN

nem félek, új ismerőseimre gondolok, azokra az emberekre, akik nem szerelmesek és találtak egy új életutat. Amíg ezt az utat követem, semmitől sem kell félnem. 

Ima
separator-bottom.png
Felépülünk

FELÉPÜLÜNK

Amikor az út végén úgy találjuk, hogy már sem szerelmesen, sem szerelem nélkül nem tudunk emberi lényként működni, mindannyian ugyanazzal a dilemmával nézünk szembe.

 

Mi maradt még, amit tehetünk?

Úgy tűnik, egy választásunk van: vagy mindent beleadva megyünk tovább a keserű végig – szomorúság, csalódás és szenvedés – vagy találunk egy új életutat.

 

Régebben nagyon kevés szerelmesnek adatott meg ez utóbbi választás. Akik ma szerelmesek, azok szerencsésebbek. Az emberiség történelmében először, sok szerelmes életében bizonyult hatásosnak egy egyszerű út, ami mindannyiunk számára elérhető.

 

Ez egy egyszerű  program, aminek a neve Anonim Szerelmesek.

Közénk tartozol

TE IS KÖZÉNK TARTOZOL?

Ha legalább 4 kérdésre igen a válaszod, várunk a gyűlésen!

1

Előfordult-e, hogy egynél több emberbe voltál szerelmes?

2

Kockáztattál-e többet szerelem miatt, mint amennyit megengedhettél magadnak?

3

Megfigyelted-e magadon, hogy nem tudod bármikor abbahagyni a szerelmet, amikor csak akarod?

4

Volt-e bűntudatod szerelem miatt?

5

Okozott-e már pénzügyi problémát a szerelem az életedben?

6

Kértél már segítséget másoktól szerelem miatt?

7

Hanyagoltad már el szeretteid szerelem miatt?

8

Előfordult-e, hogy szerelmi csalódás után, ismét szerelemre vágytál?

9

Okozott-e a szerelem szorongást, stresszt, kimerültséget vagy agressziót az életedben?

10

Volt-e rá példa, hogy szerelmi bánatodban eszedbe jutott, hogy kárt okoznál magadnak, vagy másoknak?
divider.png
black-divider-top.png
bottom of page